《Tuckshop by Social Club》📍西营盘站💜 Eggs Your Way🥢 💰$110依款meal系可以自己选择钟意嘅配料,再做不同的mix&match!而Meow小编就拣左:Sunny Side Up($35)+ Bagel (+$25.00), + Smoked Salmon (+$25.00), + Tomato (+$10.00), + Mushroom (+$15.00)因为所有配料可以自选,所以今次小编拣咗有两只太阳蛋、烟三文鱼、大蕃茄、蘑菇,同时会配送埋沙律菜~一上菜都望到个摆盘好靓同色彩缤纷,成个卖相都好吸引( ´▽`)就咁食个bagel就有阵淡淡的cream cheese香味,再加上个bagel几烟靭而𠮶边边系脆脆的,所以成个bagel几有咬口感,几啱好似小编依一类烟靭控(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)(但系食到中期开始觉得有啲难切~可能因为本身有啲靭haha)今次嘅配料例如太阳蛋同啲三文鱼都放咗比较多黑椒落去调味,感觉上个配搭同烹调方式都好清新,只系用左啲天然食材去调味,有少少田园感(*¯︶¯*)但系小编唔系太食到黑椒,所以食食下都拨开咗一啲黑椒走(>人<;)额外一

💜 Eggs Your Way🥢 💰$110

Sunny Side Up($35)
+ Bagel (+$25.00),
+ Smoked Salmon (+$25.00),
+ Tomato (+$10.00),
+ Mushroom (+$15.00)

额外一提,Meow小编好钟意将所有配料全部放喺个bagel上面,再一啖摆落口,依种将所有幸福感汇聚系一齐嘅感觉真系满足感o(≧v≦)o仲可以将一啲平平无奇嘅配料味道层次upupup!!!\(//∇//)\

幸福指数:😻😻😻😻/5

💜Cappuccino🥢 💰$35
第一啖就有满满的泡沫呈现在口腔内,同时更有好醇香又香滑嘅牛奶味,之后再有香浓的咖啡味
依杯咖啡嘅拉花都好靓呀o(^▽^)o

幸福指数:😻😻😻😻/5

*不需加一服务费

Yumyum舔舔脷指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
环境指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6

(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考( ´▽`)

📍 Tuckshop by Social Club
🗺 Shop 4-7, 158A Connaught Rd W, Sai Ying Pun

Cappuccino
Cappuccino