2019-01-22
话说早几日有个朋友话揾到一个新地方有得食又有得玩boardgame,难得大家都有时间就梗系出嚟聚一聚啦!我哋一行六个人,最终嗌咗个party set。Boardgame Corner,麻雀虽小五脏俱全。一个set会包两渣饮品, 左边系金桔柠檬, 右边系芒果汁,味道清新,都几好饮。第一个上枱嘅就系田园沙律, 上面配有麻酱, 整体嚟讲几开胃,不过不失。然后就有一个芝士薯条, 一拎到埋嚟已经闻到有好香嘅芝士同埋薯条味。食落去热辣辣, 而且唔会淋, 好明显系新鲜炸出嚟嘅,好味。再嚟就一个猪颈肉同埋鸡肉串烧嘅拼盘, 鸡肉串烧都ok, 但系个猪颈肉都几好食,个厚度啱啱好, 唔会觉得好油腻。然后再嚟多一个小食拼盘,有鸡翼,咖哩角,粟米墨鱼饼同埋鸡翼。分量好足每个人都食到, 而且唔会食得好饱。依个就系今餐最后嘅小食啦 — 芝士焗蔬菜。 对比起上边嘅煎炸小食, 呢个小食可以帮大家清一清啱啱食完煎炸食物嘅油腻感。最后就有两个主菜 鲜茄猪扒饭同埋 黑松露海鲜意大利饭,份量同小食一样都好十足,鲜茄猪扒饭入边 啲猪扒有用得香茅腌制,所以食落去好香。而黑松露海鲜饭更加一绝,净系睇相都见到佢用料十足, 而饭粒好有嚼
Boardgame Corner,麻雀虽小五脏俱全。
最后就有两个主菜 鲜茄猪扒饭同埋 黑松露海鲜意大利饭,份量同小食一样都好十足,鲜茄猪扒饭入边 啲猪扒有用得香茅腌制,所以食落去好香。而黑松露海鲜饭更加一绝,净系睇相都见到佢用料十足, 而饭粒好有嚼头,口感好好。
总括嚟讲呢度系一个好适合大家约埋一齐聚会嘅地方,有得食又有得玩,而且坐得又舒服好适合大家喺度倾计。下次再约朋友我一定会拣呢度!