2019-09-14
1935 浏览
今日同屋企人去左荃湾行街,晚饭当然系附近解决啦😆但食黎食去都系咁上下,都唔知食咩好...男友提意不如食铁板烧🤗我见有人提议,唔想用脑嘅我当然系🙋🏻♀️赞成佢带我地黎呢间餐厅有一只大貍猫系门口!原来貍猫系餐厅icon😂原来呢度除左除系铁板烧外,仲系自己烧嫁🙈芝士味噌饭团 $48本身我就好钟意食烧饭团😆今次煎香左嘅饭团除左有一般嘅饭焦香味同脆口外,味噌嘅咸味为白饭调好味,芝心士则引出香味同拉丝嘅感觉😍又邪恶又好味🤪真系不得了😋😋蒸饺子 $35饺子皮薄、肉馅juice👍🏻蒸饺虽好味😊但我觉得将蒸好嘅饺子再煎香更好味,可能我比较钟意香口嘅食物😆😆广岛烧 $98好饱肚嘅广岛烧,一定要人多先食得晒。如果唔系,食完就食唔到其他野😜牛舌 $65牛舌份量都可以,但我觉得唔够味,无咸味嘅😑😑😑自家制牛筋御好烧 $85谂住又可以食到骨胶原所以叫牛筋❤️点知黎到只系得5粒😨好彩都算大粒😅而且仲有一大碗芝士补返数😊而且整体味道都唔错㖞👍🏻元气!健康野菜御好烧 $75铁板烧好多时都系食肉为主,梗系要叫返啲蔬菜balance下😉呢款就啱晒,佢话有200g野菜咁多🤭咁咪可以补充返晒啰🤗🤗
原来呢度除左除系铁板烧外,仲系自己烧嫁🙈
芝士味噌饭团 $48
蒸饺子 $35
广岛烧 $98
牛舌 $65
牛舌份量都可以,但我觉得唔够味,无咸味嘅😑😑😑
自家制牛筋御好烧 $85
元气!健康野菜御好烧 $75