螢火

Hotaru
2024-07-21 871 浏览
今日同事介绍咗呢间有得食又有得玩仲有得饮酒嘅日式餐厅,我就好好奇究竟有啲乜嘢咁好玩呢,所以怀住个兴奋嘅心情去试下啦!一入到餐厅之后见到左手边有个荧幕,原来可以畀啲客人喺ipad上面写啲字,然后就可以投影去到荧幕入面嘅天灯上面,又真系几好玩好过瘾😆见到呢间餐厅仲有得食铁板烧,仲有两间房可以比客人book,不过今餐我就选择咗清清地食寿司,午市都只系$328一个人。原来而家仲做紧萤火感谢祭多重优惠:1️⃣全日指定清酒免费任饮 (午餐90分钟,晚餐120分钟),2️⃣厨师发办十六品晚餐(原价$1380/位),现推出优惠「二人同行,一人免费」。咁夜晚嚟食都唔贵wor😋前菜鸣门卷,鱼饼,萝卜,清清地作为呢餐嘅前奏都几好☺️带子寿司好新鲜好滑,落咗豉油好吊起鲜味。油甘鱼寿司肉质几爽口,食得出好新鲜,仲散发出淡淡嘅油脂香,唔会肥腻。吞拿鱼寿司肉质好滑,都算几肥美。金目鲷寿司同样系好滑身,同吞拿鱼相比就冇乜油脂香,食完都唔会有邪恶感😆蒸蛋味道好浓郁,里面见到落咗蟹肉丝,三文鱼子,鱼子酱,一啲都唔马虎。火炙左口鱼烧过之后好香,食落好juicy!银鳕鱼,乌鱼子粉鱼脂香好出,加上粉甜甜地,口感好match牡丹虾口感好滑

前菜
鸣门卷,鱼饼,萝卜,清清地作为呢餐嘅前奏都几好☺️

带子寿司
好新鲜好滑,落咗豉油好吊起鲜味。

油甘鱼寿司
肉质几爽口,食得出好新鲜,仲散发出淡淡嘅油脂香,唔会肥腻。

吞拿鱼寿司
肉质好滑,都算几肥美。

金目鲷寿司

蒸蛋

火炙左口鱼
烧过之后好香,食落好juicy!

银鳕鱼,乌鱼子粉
鱼脂香好出,加上粉甜甜地,口感好match

牡丹虾
口感好滑溜溜,食落都几有弹性,肉质鲜美😋

鲔鱼寿司
颜色好鲜艳,好滑身。

鱼汤乌冬
乌冬好滑身,鱼汤底好浓郁,好味到直头想饮晒😛

黑芝麻雪糕
好幼滑,唔会太甜啱啱好,为呢一餐划上完美句号😌