2023-02-15
呢间餐厅个名其实吸引咗我地好耐,因为佢个名系韩字但又叫福冈,到底系日式定韩式呢😂 所以今日决定去一探究竟🤣今次我地比较懒,一嚟就叫咗个两人套餐 ,佢有分4个Vᴇʀsɪᴏɴ,我地就拣咗Vᴇʀsɪᴏɴ 4,个套餐366蚊,包咗两款汉堡扒,一个饭同两杯饮品菠萝烟肉和牛汉堡扒(中)呢款汉堡扒走清新少少嘅路线,自己决定落几多汉堡扒系热石上面,再煎至焦脆,几生几熟几厚几大,全部自己话事,汉保扒油脂丰盛,咬落去外脆内软,配埋菠萝食可以中和返个油腻感,烟肉用嚟增加食落去嘅层次😚芝士蛋蒜和牛汉堡扒(中)呢款就相对比较浓味,会再惹味啲🤭 适合一啲重口味嘅朋友仔,两款汉堡扒都会有蛋跟埋,本身蛋味蛋香已经好浓,呢款再有额外嘅芝士,令到只蛋更加滑身,更香浓👍🏻芝士泡豚丼饭足足有成块面咁大嘅饭🤣🤣 泡菜,芝士加五花腩,呢个组合不嬲都系无敌,味道微辣,再夹埋煎香咗嘅五花腩,真系食唔停口😍呢度胜在所有嘢都可以自己话事,有得玩又有得食👍🏻 而且店员都会好主动换热石,呢样真系好抵赞,因为石愈热,先煎得个表面越脆😙
菠萝烟肉和牛汉堡扒(中)
芝士蛋蒜和牛汉堡扒(中)
芝士泡豚丼饭