台湾系香港人快闪旅行既地方所以台菜一直都系我最喜爱菜式之一疫情关系去唔到台湾,谓有黎拜访一下Check-In Tapei !!!间铺唔系好大,三十几个位度食物方面我觉得都算整得几有心机!樱花虾乌醋茄子好味指数五粒星满分,我比四粒星因为茄子整到好淋,汁甜甜地几开胃!蒜香三色台肠好味指数我比二粒星因为卖相好一般,拎过黎已经好失望!食落去味道同想像差唔多,但肉身偏干身,所以我建议你地留肚食其他食物!盐酥鸡好味指数我比三粒星外皮几酥脆,肉身还可以但欣赏它两边有二只不同酱汁点来吃,唔洗咁dry😂日式起司鳗鱼蛋饼好味指数我系比满分!!全晚最好食!!可能我系鳗鱼腔😂😂员工会即场烧熟芝士,烧过既鳗鱼配埋热熔熔既芝士简真系冇得输😎 蛋饼变左配配角猪软骨牛乳拉面好味指数我比三粒星先讲左唔好既系猪软骨整得唔够淋,呢个对钟意食猪软骨既朋友仔黎讲系大忌!但胜在汤底浓郁,佢系偏结身的,牛乳味亦够溏心蛋鲁肉饭好味指数我比四粒星食到呢碟其实我地已经好饱...但为左openrice既同伴们,点都要试一试😂😂佢既份量唔系好大,因为鲁肉饭系偏油,所以岩岩好!肉身肥瘦适中!将肉汁连埋饭一齐食,好黏身,味道唔错!不止400次伯
台湾系香港人快闪旅行既地方
所以台菜一直都系我最喜爱菜式之一

间铺唔系好大,三十几个位度
食物方面我觉得都算整得几有心机!
樱花虾乌醋茄子
好味指数五粒星满分,我比四粒星
因为茄子整到好淋,汁甜甜地几开胃!
蒜香三色台肠
蒜香三色台肠
好味指数我比二粒星
盐酥鸡
盐酥鸡
好味指数我比三粒星
外皮几酥脆,肉身还可以
但欣赏它两边有二只不同酱汁点来吃,唔洗咁dry😂
日式起司鳗鱼蛋饼
好味指数我系比满分!!
全晚最好食!!可能我系鳗鱼腔😂😂
猪软牛牛乳拉面
猪软骨牛乳拉面
好味指数我比三粒星
但胜在汤底浓郁,佢系偏结身的,牛乳味亦够
好味指数我比四粒星
食到呢碟其实我地已经好饱...
但为左openrice既同伴们,点都要试一试😂😂
佢既份量唔系好大,因为鲁肉饭系偏油,所以岩岩好!
肉身肥瘦适中!将肉汁连埋饭一齐食,好黏身,味道唔错!
好饮指数我比四粒星
呢杯野饮算系新出,搅拌下底既咖啡果冻一齐饮几好饮!
亦为呢一餐画上一个完美既Ending!

2020-04-27
  • 手绘双色盐酥鸡