2022-09-06 59 浏览
一年四季都爱打边炉嘅我,今日天气虽然好热,但我都系去咗打边炉,最开心身边嘅朋友都同我一样!先点汤底,我地叫左个「花雕醉美人锅」,入面有一煲鸡,估唔到啲鸡系劲嫩滑,而且啖啖肉!我地食完鸡肉,再慢慢饮埋个汤,连个鸡汤都好鲜甜味,成煲饮哂!之后再加汤打边炉!我地叫左个手切肥牛,卖相都几靓,食落牛味都几浓,而且都几腍身,唔错嘅!仲有叫我最爱嘅脆鲩骨腩,份量都几多,咬落劲爽口,好好味呀!而且啲鱼肉都几新鲜。家乡米酒黄沙润,啲酒味浸得好入味,猪膶嘅口感一流,我食哂成碟! 另外丸类都几出色,鹅肝墨鱼丸真系有鹅肝!芝士牛丸爆哂芝士,唔错!最后仲送左2个甜品比我地,有糖不甩同埋啫喱。个糖不甩劲靓,系金鱼外型!侍应帮我地落落个锅到煮一阵,再剪开加上花生碎椰丝,好好味呀!系劲有心嘅甜品,