2024-07-13
同学聚餐,由斋人我间餐厅,咁就梗系斋舖😎呢度地方唔大,一眼见哂,不过都坐得舒服。WhatsApp 订枱食晚饭,老板会sent个menu俾我睇。 同埋会问食唔食蛋、五辛或者有啲咩唔食。Confirmed 时间、人数后,需要落deposit, 都合理嘅,怕你 no show 嘛!食物款式主打日式,我问咗老板,每个月会转菜式,不过我谂应该大同小异!每度菜𠮶卖相都有心思,全部都几好食,有啲仲几特别。成个course包一杯饮品同homemade cake, 有啲饮品可能要补钱…朋友话咖啡好正,而我就觉得啲homemade cake 几好,我要咗件辣椒蛋糕,几得意…aftertaste 真系有少少辣嘅感觉! 而且唔太甜,啱啱好。我其实唔钟意食蛋糕,但系竟然成件食哂😅同老板倾咗一阵计,原来咖啡同蛋糕系佢地嘅强项。Homemade cake 仲可以另外买,当然要预订。成个course 系$400.00 per head, 真心觉得值! 冇加一。我唔会逐个dish去讲好唔好食,一来唔记得咁仔细,二来其他comment 都有cover.总体黎讲食得几开心,会再去😬
呢度地方唔大,一眼见哂,不过都坐得舒服。
每度菜𠮶卖相都有心思,全部都几好食,有啲仲几特别。
我其实唔钟意食蛋糕,但系竟然成件食哂😅
同老板倾咗一阵计,原来咖啡同蛋糕系佢地嘅强项。
Homemade cake 仲可以另外买,当然要预订。
总体黎讲食得几开心,会再去😬