2019-02-03
木船系大埔好出名既泰国菜,次次行过都好多人,今晚朋友坚持话想食,我地就等盒啦。等咗阵都好快入到去,叫咗好多喜欢既野食!Combo小食拼盘有我最钟意的炸虾饼,炸得好香好甜,春卷同墨鱼芧饼都唔错,香口小吃!泰式凤爪沙律,捞得好入味,凤爪都几多下,四个人食每人都有2-3只,沙律小小酸微微唔算好辣,好岩香港人口味。流心芝士虾波波,哗好大粒好似长洲大鱼蛋咁大粒,粒粒都包满芝士,切开一半见到啲芝士拉丝,呢碟小食一上枱一秒就无晒。公车谂霸,即系生虾,好大只,饮质新鲜弹牙!溶岩椰青海鲜焗饭,呢个饭劲有卖相,啲芝士忌廉多到泻出黎,插埋海鲜系椰青上面,视觉画面劲丰富,海鲜有虾、青口、带子等!泰式盐焗乌头,呢条乌头劲入味,配上咗好多香芧、盐、蒜伴系条鱼入面一齐焗,一打开条鱼就劲大阵香味扑鼻,加埋佢调较好的青、红酱汁,呢条鱼真系今晚大家最爱。虽然排咗一阵等位,但食到咁多高质泰菜都算值得一试。
等咗阵都好快入到去,叫咗好多喜欢既野食!
公车谂霸,即系生虾,好大只,饮质新鲜弹牙!
虽然排咗一阵等位,但食到咁多高质泰菜都算值得一试。