呢间店之前上网见过有人推介 .. 一直都想黎 所以今日就衬住去开北角上堂, 偷少少时间黎试下 虽然佢地址系写北角, 但睇返地图 其实系近炮台山站多D架~ 位于一个比较旧式既商场 (城市中心)入面~ 呢间真系小店黎, 所以有少少难揾呢~ 最后发现佢原来隐身系一间发型屋隔离既小角落 : ) 有自成一角既感觉 小店主要供应自家制饭堡 : ) 有6款可以拣~ 酱汁都可以自己拣呢:: 胡麻酱/黑芝麻/千岛酱/青芥末 呢度既"汉堡" 全部都系用寿司饭+紫菜黎整 比真正既汉堡健康得多呢 ~ (而且价钱合理~ 由$28~$48不等) 除左日式饭堡之外, 呢度仲有少量日式小食呢~ 今日就见到有中华沙律, 味附螺肉 同 芝麻八爪鱼 : )仲有店家自制既鲜榨果汁饮品~ 口味特别, 分别有:: 草莓+番石榴乳酪 // 清香柚子蜜 // 香芒乳酪 // 冲绳蜜瓜奶 另外 仲有一d日版汽水可以拣 虽然只有6款饭堡, 但足以令人有选择困难 LOL 因为款款都岩食呀 最后拣左 肉汁汉堡$40 配胡麻酱 呢度系即叫即制架, 所以要预左等一等 : > 等既时侯可以试住呢度既饮品先 汉堡比想像中厚身呢 ! 而且仲
呢间店之前上网见过有人推介 .. 一直都想黎
所以今日就衬住去开北角上堂, 偷少少时间黎试下
虽然佢地址系写北角, 但睇返地图 其实系近炮台山站多D架~
位于一个比较旧式既商场 (城市中心)入面~
小店主要供应自家制饭堡 : )
呢度既"汉堡" 全部都系用寿司饭+紫菜黎整
除左日式饭堡之外, 呢度仲有少量日式小食呢~
今日就见到有中华沙律, 味附螺肉芝麻八爪鱼 : )

仲有店家自制既鲜榨果汁饮品~ 口味特别, 分别有::
另外 仲有一d日版汽水可以拣
最后拣左 肉汁汉堡$40 配胡麻酱
肉汁汉堡饭堡
汉堡比想像中厚身呢 ! 而且仲加左生菜, 蕃茄片同热辣辣既芝士呢 !
食入口真心有惊喜! 汉堡扒本物好有肉香, 加上真系够Juicy ~~
同热溶左既芝士好match啊! 又有埋生菜同蕃茄中和返油腻感
另外 酱汁份量好适中, 唔使担心过多过浓既问题啊
肉汁汉堡饭堡
我觉得另一样令佢咁好食既因素 系用既紫菜够薄够脆身, 同埋珍珠米好好咬XD
冲绳蜜瓜奶
店员话, 冲绳蜜瓜奶$18 系最多人拣架, 今次我跟大队 XDD
首先 佢真系几大支下, $18有呢个份量 真系抵
一饮 果然系不错呢, 口感好幼滑啊~ 蜜瓜味都好突出, 不过觉得甜左少少
如果少返d甜会更好 : )
肉汁汉堡饭堡+冲绳蜜瓜奶
时间关系 我系外卖拎去课室食架 ~ 包装美美的, 亦都好有日系感
肉汁汉堡饭堡
拆开食个阵 发现原来可以whatsapp下单预订呢~
即系下次黎上堂 都可以电话落定单, 悭返d时间!!
虽然系好细既小店, 但呢度既装修有用心设计过呢
有d梦幻感, 但更深既感觉 一定系好日系, 好似踏入左日本咁呀 : ) (排住日本... /^\)
良心小店, 值得香港人支持 !
2019-10-22
10 分钟 (外卖自取)