餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2022-12-13 547 浏览
食点心都可以加啲心思 ❤️每款点心都系咁精致 咁赏心悦目观塘龙点心终于开咗分店 新店喺湾仔嘢食依然咁有水准 因为食咩都食下所以点左一龙大满足 只系$62就有六款美点有酸菜鱼凤眼饺、蟹粉菠菜香虾饺、笋尖虾饺皇、松露野菌晶莹饺、豌豆寿桃同咸蛋黄墨鱼烧卖 真系包罗万有 佢哋每款都有唔同嘅特色 唔同嘅质感酸菜鱼凤眼饺食落去辣辣地几特别 豌豆寿桃外形有点迷彩颜色寿桃里面有蜿豆蓉同椰浆 食落去软腍腍暖笠笠 每啖都有椰子香另外仲叫咗个马拉小笼包 佢系啡色嘅外表 但系感觉比传统嘅小笼包味道更加浓郁去到点心舖头 当然要叫返个传统排骨饭个排骨饭即叫即蒸 而且好大碗 里面嘅排骨同埋凤爪数量好多一定要两个人以上先食得晒另外叫咗个烧汁肥牛肠粉啲肥牛食得出真材实料牛肉将整条肠粉迫爆 由于天气冻我都想饮番个汤淮杞螺片炖竹丝鸡系我最爱 炖汤饮完够晒滋补 个汤仲有汤渣 饮完个汤真系饱咗一大半!呢度居然有甜品系芝士拉丝菠萝包可以叫店员特别焗热 就可以做到拉丝效果真系好诱惑同邪恶 最后饮埋啖菊普茶就离开啦 晚饭时间呢度特别多人 记得早啲到👍🏻👍🏻
食点心都可以加啲心思 ❤️

牛肉将整条肠粉迫爆
由于天气冻我都想饮番个汤
淮杞螺片炖竹丝鸡系我最爱
炖汤饮完够晒滋补 个汤仲有汤渣

饮完个汤真系饱咗一大半!
呢度居然有甜品系芝士拉丝菠萝包
可以叫店员特别焗热 就可以做到拉丝效果