2016-12-17
临近圣诞忙到食饭都无时间,谂起之前同老公去食私房菜,非常回味呢间私房菜系朋友介绍, 要先打电话去预订的菜单一于跟番朋友介绍的地方很阔落, 坐得舒服, 仲有电视睇可以追埋套剧, 感觉好似喺屋企食饭咁前菜 ~柚子醋凉拌秋葵~ 新鲜嘅番茄同埋秋葵,加埋啲柚子醋,食落酸酸甜甜,很开胃,很 Frensh螺头猪展炖汤个汤炖得很香浓, 有猪外,仲有乌鸡加埋螺肉,非常足料,入口鲜甜,完全冇味精浓虾汤黑松露太子饺, 呢个系我最钟意嘅菜式,黑松露同带子都系我嘅最爱所以我一定会点呢个菜 个汤底充满虾嘅鲜味只太子饺里面嘅充满大大粒既带子, 同个黑松露嘅味道好夹, 非常鲜味星洲老虎虾,大大只老虎虾,肉质好弹牙,好爽甜,煎得好香口,个汁少少微辣,很惹味拍姜炒芥兰,芥兰去咗啲根,有心思,口感好似食紧露笋咁滑身, 卖相都好似 ,炒得好香口, 很有镬气腊味糯米饭,炒得够香口, 糯米饭又够身,唔会咁un胃最后饮埋呢个炖雪梨茶, 味道清甜,系冬天饮呢个糖水,觉得好滋润, 好舒服😍
呢间私房菜系朋友介绍, 要先打电话去预订的 菜单一于跟番朋友介绍的 地方很阔落, 坐得舒服, 仲有电视睇可以追埋套剧, 感觉好似喺屋企食饭咁 前菜 ~柚子醋凉拌秋葵~ 新鲜嘅番茄同埋秋葵,加埋啲柚子醋,食落酸酸甜甜,很开胃,很 Frensh 螺头猪展炖汤 个汤炖得很香浓, 有猪外,仲有乌鸡加埋螺肉,非常足料,入口鲜甜,完全冇味精 浓虾汤黑松露太子饺, 呢个系我最钟意嘅菜式,黑松露同带子都系我嘅最爱所以我一定会点呢个菜 个汤底充满虾嘅鲜味 只太子饺里面嘅充满大大粒既带子, 同个黑松露嘅味道好夹, 非常鲜味 星洲老虎虾,大大只老虎虾,肉质好弹牙,好爽甜,煎得好香口,个汁少少微辣,很惹味 拍姜炒芥兰,芥兰去咗啲根,有心思,口感好似食紧露笋咁滑身, 卖相都好似 ,炒得好香口, 很有镬气 腊味糯米饭,炒得够香口, 糯米饭又够身,唔会咁un胃 最后饮埋呢个炖雪梨茶, 味道清甜,系冬天饮呢个 糖水,觉得好滋润, 好舒服😍