2023-07-19
小食拼盘 2选1 连乳鸽1只盆栽冰菜 | 口水弹蛋💓第一次食冰菜,感觉好得意,冻冻地,卜卜脆,加埋胡麻酱,食出清新口味,爱上左冰菜。💓 口水弹蛋原来系鹌鹑蛋配麻辣惹味口水汁,蛋黄流心,蛋白系半透明啫喱状,偏辣 钟意麻辣既朋友会喜欢。牛油果虾春卷💓好新颖既春卷,食落有半溶既牛油果🥑加大虾🍤系入面,香脆可口会想再食多几条,食唔停口。气锅鸡💓好香椰子🥥味的浓醇鸡汤,令人一杯接一杯。火云叉烧 必食推介💓叉烧以西班牙黑毛猪梅肉制作,上台时,职员更会即场在客人面前加入玫瑰露点火,制造火焰效果之余,酒香亦能带出肉味,肉味尤其浓郁。避风塘炒软壳蟹💓香蒜爆到粒粒松脆分明,肉厚肥美啖啖肉,岩晒我啲懒人唔使剥壳。莲藕苗炒腊肉💓莲藕苗好得意圆条形口感爽脆滑滑的,但腊肉我觉得较咸了一点。冰镇咕噜肉(古作溶岩)💓咕噜肉外层一啖咬落去好有冰糖葫芦嘅感觉, 结实实肉质加脆卜卜既外层,非常好食。烈焰菠萝炒饭💓将整个菠萝放在一个精美通花铁架上,系菠萝外皮涂上一层蜡,上台是侍应会点火,令菠萝🍍外层营造烈焰效果,影相好靓,打开菠萝盖之后闻到好香嘅炒饭味, 炒饭份量十分足,菠萝味好甜一啲都唔酸💓甜品 猫山王榴梿 可爱外型成个
盆栽冰菜 | 口水弹蛋
牛油果虾春卷
气锅鸡
💓好香椰子🥥味的浓醇鸡汤,令人一杯接一杯。
火云叉烧 必食推介
避风塘炒软壳蟹
莲藕苗炒腊肉
冰镇咕噜肉(古作溶岩)
烈焰菠萝炒饭
甜品
猫山王榴梿 可爱外型成个榴连征服食客的心呢。
饮品
白桃乌龙 ,桂花乌龙