2014-07-26 3096 浏览
今日系葵芳行街行到攰, 平时我都会系波地呢边揾间茶餐厅饮杯奶茶食件多士抖下, 行左一圈发现呢间新开嘅餐厅"食台" 里面人唔多, 简洁装修静静坐下仲舒服过去商场坐cafe。从侍应手上接过menu我点左份法式芝士流心蛋厚多士同杯奶茶。杯奶茶大大杯味道就不过不失啦, 反正我期待嘅系厚多士, 数分钟后厚多士出现系我面前, 将外脆内软嘅多士挖空, 然后放入芝士同半熟流心蛋, 卖相同心思带比我唔少惊喜。而味道亦唔错, 香浓蛋汁配上芝士一d都唔觉得腻, 呢份多士一定推介比身边嘅人试下。系葵芳呢度唔系帮衬连锁集团, 就系质素参差嘅茶餐厅, 同埋大量米线铺(谭仔都有4间), 呢类小店真系买少见少,价钱唔系贵但系出品有质素亦好有心机, 日后一定会多多帮衬。
法式芝士流心蛋厚多士
2014-07-26