2023-05-08 9 浏览
想要个悠闲假日,当然就瞓到自然醒就去间coffeeshop食brunch。我最钟意去上环d小咖啡店,觉得呢到特别chill。之前锁定咗想试呢间嘅croffle,所以今日一起身就过来。餐厅有open kitchen concept,一路都可以睇住店员准备食物,见到人专注做嘢真系好迷人~饮品我地叫咗我哋嘅最爱:热cappuccino $40 同冻dirty$45。mains我地叫咗带子黑松露蘑菇意粉 $138 同青酱松子仁扁意粉 $98。其实一入门口我已经闻到好香浓嘅黑松露味,佢仲加咗啲洋葱粒,所以更加有层次感,最后我系连啲汤都清埋!个pesto酱都用咗好多basil,又系一种我好喜欢嘅香味!加埋竟然有orange tomatoes!更加清新!甜品我地叫咗香蕉榛子酱牛角包窝夫配雪糕,榛子酱唔会过分死甜,牛角包窝夫即场新鲜制造,外面松脆,内里软身,最特别就系个香蕉面烧左焦糖,好味!最后都要讲讲呢到d装修好少女好可爱,紫色墙身架埋有个可爱手绘墙身,仲有室外位置。