2016-04-22
天后好多间食肆都试过,见到呢间好似新开d汤底都几吸引就入去试下 原来呢度一人火锅唔系定食,系半自助式,肉类就定左一份,可以拣黑豚肉/牛小排/小羊卷/鸡件,仲有写埋产地!食得靓d可以食龙虾/毛蟹/和牛添。最终叫左一个龙虾套餐,包一类肉+一罐台湾啤酒,另外叫左一碟日本松板猪肉,而丸类菜类乌冬/面类可以系出面自己任夹,饮完啤酒唔够可以任斟荔枝汁、冬瓜茶同其他热茶,望落都几多选择。松板猪肉唔错,waitress话肉质会爽d 类似猪颈肉咁既口感。 加$20叫左鲣鱼汤底,果然有惊喜,食得出熬到出晒味唔会好淡,渌完d肉汤底仲好清甜 龙虾同散叫既带子都好新鲜,尤其系龙虾,中等size都多肉,食埋台式黑墨鱼丸、鳕鱼豆腐、蟹籽丸果堆都饱到七彩,有个叫麻吉烧口感好特别大家要试下,系麻糬夹心即系小丸子咁。台湾啤酒系生果味都好好饮,哈哈饮完都唔会面红因为好少酒精成分。如果仲未食饱都仲有出前一丁不过真系食唔落喇事关仲有杯Haagen Dazs。其实我地坐左两个钟见无人赶我地坐多一个钟休息一阵再继续🙈每人大约$200-$300左右当然食和牛海鲜就贵d la
其实我地坐左两个钟见无人赶我地坐多一个钟休息一阵再继续🙈每人大约$200-$300左右当然食和牛海鲜就贵d la要$400-$500, 其实本身一个餐都非常够食,惊食唔晒可以散叫其他,唔够食既话可以追加肉类都系$30-$50 100克。
2个人打边炉叫一个汤底都要$200左右又叫唔到好多款配料,呢度我觉得适三五知己/情侣黎食。