2022-05-16
榆越 Viesta天一商城内都有唔同既餐厅 榆越系商场之中比较特出装修上可以见到系有设修过 亦都坐得好舒服座位唔会过逼 台同台之间距离亦好合适 可以舒服咁食餐饭餐牌有午市 lunch set lunch set 系包埋餐饮 特色既餐饮就要额外加钱 选择好多牛骨汤粉 同 自家制越式法包 系呢间店既主打店员诚意介绍牛骨汤粉 牛骨煮左超过12小时😍A1 混牛汤粉 可以拣两款𩠌 $65包括生牛肉 熟牛肉 金钱肚 牛根 牛丸 而我地拣左生牛肉 熟牛肉牛骨汤真心出色 食唔到味精味生牛肉 熟牛肉 牛肉味好出 食得出系靓肉美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️烧猪颈肉越式法包 HK$42越式法包系由餐厅自己亲自烤焗,呢点要额外加分外脆内软,配上烧猪颈肉、青瓜、蕃茄、芫荽同埋有少少辣辣酸酸颜色似千岛酱嘅秘制酱汁清新野味美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️越南炸虾饼 HK$36一碟有六件,虾饼肉质软弹,一咬便知道并不是街外买嘅普通急冻虾饼自制炸虾饼美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️金丝网春卷 HK$32春卷食得多啦金丝网嘅就未食过。春卷嘅外皮系网状嘅形态,春卷入面我地估应该有沙葛丝、木耳同猪肉,配上酸酱唔会油腻。美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️越南香茅蔗虾 $40肉质
天一商城内都有唔同既餐厅 榆越系商场之中比较特出
牛骨汤真心出色 食唔到味精味
生牛肉 熟牛肉 牛肉味好出 食得出系靓肉
美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
烧猪颈肉越式法包 HK$42
越式法包系由餐厅自己亲自烤焗,呢点要额外加分
美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
越南炸虾饼 HK$36
自制炸虾饼
金丝网春卷 HK$32
越南香茅蔗虾 $40
肉质同虾饼差唔多,不过用左香茅烹调又唔同食法,香味扑鼻
冻美绿咖啡🥤
热美绿咖啡☕