2018-04-21 54 浏览
观塘骏业街多数都系上班一族先会出入既地方,今日系观塘行开,唔经唔觉就行左过答呢度,原来呢间冰室都几唔错。可能六点几,时间仲早,店员都比到卡位我地两个坐。(走果阵已经要派飞等位,好彩早黎)卡位舒服,够宽敞,张枱唔细。餐牌算干净、排版整齐。因为我地唔太肚饿,只系叫左两个餐交换食,同埋一份小食。点完餐后,店员会主动比餐碟,每只个花纹都唔同嫁。「价廉物美」瑞士鸡翼做紧优惠,十蚊五只,我地就即刻点左黎试!鸡翼够入味,鸡肉入面都呈啡色,煮得够耐,唔系淋个汁上面就算。鸡肉亦都够腍,如果按呢个价钱黎睇,算系性价比高。「相得益彰」朋友点左呢份西冷排餐配香草肠,我切左几件黎食,西冷排几腍,切果阵都唔算太难。朋友叫左汁另上,怕个汁太浓味,可以比自己易啲控制。不过个汁唔系死咸,有蒜既香味。而且个意粉煮得算几唔错,咬落系有嚼劲既,估唔到呢到小小餐厅都煮到个高阶意粉,哈哈!「不吝赐教」我就点左一份咸牛肉玉子烧,玉子烧个量比相像中大份,如果一个人食我谂系食唔哂既。除左玉子烧,仲可以要多一份主食同配菜,咁就要左呢个捞丁同餐肉。玉子烧系几足料,入面有满满既咸牛肉,同个蛋好夹!捞丁唔会太烂,煮得岩岩好。如果叫玉子烧一定要

卡位舒服,够宽敞,张枱唔细。

餐牌算干净、排版整齐。

「价廉物美」

「相得益彰」

「不吝赐教」
我就点左一份咸牛肉玉子烧,玉子烧个量比相像中大份,如果一个人食我谂系食唔哂既。除左玉子烧,仲可以要多一份主食同配菜,咁就要左呢个捞丁同餐肉。玉子烧系几足料,入面有满满既咸牛肉,同个蛋好夹!捞丁唔会太烂,煮得岩岩好。如果叫玉子烧一定要同朋友一齐食!