2024-03-16
犇道-Chef Ben Cafe & Steak Bar (弘海)📍屯门业旺路101号弘海地下G01B号铺结婚周年,同老公入咗屯门锯扒,揾咗间好抵食嘅西餐厅,诚意推荐俾大家。我哋叫咗个晚市套餐,只需💰298包咗以下食物1️⃣是日餐汤x2餐汤方面,汤嘅味道非常浓郁,有著浓浓嘅蘑菇香味同埋奶香味。每一口汤都带嚟一种温暖同满足嘅感觉。2️⃣沙律菜x2而沙律亦都非常出色。蔬菜新鲜又洗得干净,令人一见就有食欲。蔬菜嘅颜色嫩绿,非常吸引。蕃茄仔嘅鲜甜味道令整个沙律更加美味,而青瓜仲带嚟一种爽口清新嘅感觉,真系特别开胃。3️⃣ A主菜我哋拣咗厨师发办牛扒七安士牛扒方面,我哋拣咗七成熟牛扒,牛扒嘅外层煎得恰到好处,内里仲保留咗啲粉红嘅肉汁。呢样处理方式令牛肉保持咗鲜嫩同多汁嘅口感,每一啖都非常Juicy。牛肉嘅味道香浓。而配菜亦都好出色。莲藕爽口,带嚟一啲清脆嘅口感,同牛肉嘅质感形成一个绝佳对比。仲有大量蒜芯同洋葱,加入咗一啲香气同层次感,令整个味道更加丰富。另外,仲有半碟薯条作为伴菜。薯条刚刚炸起,非常脆口,外脆内软。佢薯条嘅香脆口感同牛肉嘅鲜嫩口感形成一个完美嘅组合,令味道更加出众。4️⃣ B主菜我哋拣咗法式油封
📍屯门业旺路101号弘海地下G01B号铺
我哋叫咗个晚市套餐,只需💰298
包咗以下食物
1️⃣是日餐汤x2
2️⃣沙律菜x2
3️⃣ A主菜我哋拣咗厨师发办牛扒七安士
4️⃣ B主菜我哋拣咗法式油封鸭腿伴黑醋酱
法式油封鸭髀伴意大利黑醋酱
首先,鸭髀经过特殊处理,然后以油封方式烹调。咁样嘅处理方法令鸭肉保持咗丰富嘅鲜嫩口感,同时又保留咗鸭肉嘅天然香气。我食到嘅鸭肉非常多汁嫩滑,带有微微焦香嘅外皮。
而意大利黑醋酱系一个完美嘅伴菜。呢个黑醋酱带有浓郁嘅酸甜味,同时有一丝丝的酸度同果香,令味道更加丰富。佢同油封鸭髀嘅组合系绝配!每一口油封鸭髀都可以蘸一啲黑醋酱,增加酸甜嘅层次感,真系令人回味无穷。
我哋另外加配一个主食💰98
香煎鲍鱼蟹膏蟹肉意式烩饭
首先,我要讲返鲍鱼同蟹膏嘅组合,真系天造地设嘅一对。香煎嘅鲍鱼肉质鲜嫩,入口即化,而蟹膏嘅浓郁味道则带出咗鲍鱼嘅鲜甜。
而烩饭嘅部分,意式烩饭系以米饭同蟹膏烩煮而成。佢嘅质感系软糯带点弹牙,每粒米饭都吸收咗蟹膏嘅鲜味,令味道更丰富。烩饭入面加入咗蟹肉,仲有啲蘑菇同洋葱,增加咗饭嘅鲜甜度同口感。
再加个甜品💰98
巴别塔甜品拼盘
呢一个甜品盘系由两块窝夫,三款唔同口味嘅雪糕,包括咗云呢拿雪糕、朱古力雪糕、同埋芒果雪糕以及水果组合而成,而酱料方面有朱古力蜂蜜同红桑子酱。呢啲配料增加咗甜品盘嘅丰富度同层次感。啲新鲜水果带嚟嘅清甜同酸爽,同巴别塔嘅甜味形成一个完美嘅平衡。仲有朱古力味流心心太软,唔单止拥有精致嘅外观同口感,每一口都令我回味无穷。
仲送埋两杯餐饮
我哋拣咗柠檬茶,非常巨杯,饮完仲可以饮添
另一杯系杏仁牛奶
非常之好饮。
全晚都非常之满足同开心,周年纪念通常都大费周章,有时都会用咗好多钱,但呢间餐厅绝对适合情侣或者夫妇去庆祝周年,唔单止环境好,气氛好,啲嘢食都好抵食,唔会食完好肉赤,绝对锡住大家个荷包。诚意推介俾大家。