2019-01-12
早前朋友食过呢间有情调的餐厅,而且系有酒类饮料,不论happy hour完食野定 晚餐后饮返杯倾计,都可以一次系度做哂,都几正,今晚同友人仲食到好满足。凯撒沙律配烟三文鱼 $78,估唔到份量满满,好多罗马生菜,仲新鲜爽脆够冻,个凯撒沙律酱拌得够均,每啖都好滋味,烟肉粒同面包粒就偏硬身。不过有两大片烟三文鱼,肥美鱼味重,同埋不会太咸,所以配沙律就岩岩好。黑松露薯条 $58,热辣辣即炸,传来好香黑松露味,薯仔沾满松露酱好正,如果有埋蛋黄酱仲正。黄金蟹饼$108,真系好惊喜,超大件炸蟹饼,好有份量可以3-4人分享,绝对抵食,因为好多蟹肉,用料十足。丝丝蟹肉松软绵滑,味道唔算好重,亦无腥味,外层炸衣又薄又香肥,配他他酱一流。仲有烧菠萝伴菜,味道酸笑可消减腻感。烧安格斯肉眼扒 $318,我地拣左配红酒汁同五成熟。块扒都有10oz大大块,有炒杂菌同原个烤蒜头。五成熟的粉红色牛扒,肉质嫩腍仲好易切,食落仲好多肉汁,配红酒汁味道更惹味,伴绵软薯蓉味道同样美味。不过我更喜欢原个烤蒜头,因为蒜粒烤至软绵绵,而且冇哂辛辣味,反而好有蒜香,夹埋牛扒食,味道更丰富。特浓咖啡雪糕杯 $58,即系特浓咖啡倒落冰冻雪
特浓咖啡雪糕杯 $58,即系特浓咖啡倒落冰冻雪糕,冷热之间的口感闪过后,粒粒朱古力的甜美雪糕溶化口中,余韵的咖啡味慢慢出来,最后系士多啤梨同蓝莓清爽多汁的生果结尾,系一款男女都喜欢的甜品。