2025-02-21
今日同男朋友预早庆祝情人节,去咗MIKKI呢间西餐厅食饭。餐厅嘅环境真系好有情调,灯光柔和,好适合情侣约会🥰我哋拣咗个二人餐,价钱都几抵,$500蚊都唔洗,已经包咗两个餐汤或者沙律、一个前菜、两个意大利粉或者意大利饭、一个主菜,仲有两份甜品,真系好丰富😍首先上嘅系南瓜汤,汤底浓郁,南瓜味好出。前菜系蒜片白酒煮蚬,蚬肉鲜甜,蒜香味同白酒嘅香气完美结合👍主菜方面,我哋拣咗龙虾汁波士顿龙虾意大利饭,龙虾汁好浓郁,龙虾肉弹牙,意大利饭煮得刚刚好,唔会太硬或者太软。另外仲有炭烧纽西兰肉眼牛扒,牛扒煎得外脆内嫩,肉汁丰富😋最后嘅甜品系芝士蛋糕同Haagen-Dazs雪糕,芝士蛋糕口感绵密,芝士味浓郁,雪糕就系完美嘅结尾,冰凉又香甜🤗呢间餐厅嘅食物质素高,环境又舒服,价钱合理,有机会一定会再嚟!