📍有情调宁静西餐厅 -- La Vigne🍸💕•======================大角咀隐藏唔少高质小店🤤前排同朋友就试咗呢间位于大全街嘅西餐厅🥰呢到环境宁静舒适,我哋当晚就点咗个二人套餐🤤------------------------------头盘⭐️吞拿鱼牛油果他他摆盘有心思👍吞拿鱼粒味道鲜美,混合牛软绵嘅牛油果蓉🥰🤤面头嘅蟹籽粒带咸香⭐️草莓水牛芝士沙侓 沙律菜新鲜,草莓大大粒好甜🤩🤩加埋水牛芝士好特别🥰------------------------------餐汤⭐️蟹肉南瓜忌廉汤呢个餐汤真心好高质,小编劲中意🥺‼️汤嘅质感浓稠,饮落南瓜味好浓郁,味道天然香甜!💖店主知道原来系佢哋系加咗好多自家压制嘅南瓜蓉,绝对系真材实料!🥰蟹肉鲜美,带少少咸香,同南瓜汤好match🤤•⭐️蒜蓉包蒜蓉包外脆内软,散发阵阵蒜蓉牛油香😆------------------------------主菜⭐️葡式非洲春鸡份量好巨型,两个人绝对够食🤩春鸡加上加上葡式酱汁制成,食落微辣,好惹味!!🤤因为有酱汁嘅关系,所以鸡肉食落唔会干身,肉质亦够腍同入味🤩旁边嘅薯蓉绵密,牛油味香浓,加埋烟肉粒更有咸香~
📍有情调宁静西餐厅 -- La Vigne🍸💕

======================
头盘

⭐️吞拿鱼牛油果他他

⭐️草莓水牛芝士沙侓
沙律菜新鲜,草莓大大粒好甜🤩🤩加埋水牛芝士好特别🥰
餐汤

⭐️蟹肉南瓜忌廉汤

⭐️蒜蓉包
蒜蓉包外脆内软,散发阵阵蒜蓉牛油香😆
主菜

⭐️葡式非洲春鸡
⭐️北海道刺身带子鹅肝酱意大利烩饭
第一次食鹅肝酱煮成嘅risotto,食落好creamy,散发阵阵鹅肝香味~饭粒软硬度适中👍带子有三大粒,味道鲜甜,整体不俗🤤‼️
甜品

⭐️朱古力心太软配云呢拿雪糕
蛋糕微暖,朱古力流心味道香浓醇厚,口感湿润~加埋雪糕一齐食一冷一热,

⭐️士多啤梨红桑子Tiramisu
颇有创意嘅一道甜点,用上士多啤梨同红桑子mousse~~但就唔系好食到tiramisu嘅味🤭整体都略为湿身🙈
饮品

⭐️抹茶鲜奶
抹茶味浓郁,仲有几强嘅回甘~🤤
⭐️荔枝梳打
饮落好refreshing~底下仲有好多爆珠🤣
整体嚟讲食物有水准,诚意十足🥰而且店员服务周到,好有礼貌💖店主亦好著重食物嘅质素,食完后仲有问我哋意见👍🥰整体嘅用餐体验相当满意😆圣诞同朋友嚟撑台脚都系个唔错嘅选择💖
-----------------------------
卖相:7.8/10