2021-05-03 122 浏览
🧡 𠮶日约咗好耐冇见嘅小学同学去食dinner ~ 餐厅楼底好高,又有大块玻璃,感觉几高级舒适🧡 我哋两个人share左一个dinner set 再加一个海鲜汤食🦞 ☺️🧡 Welcoming snack系蟹肉酥饼🧡 5 course dinner set $538Appetiser 超赞!日式酱油渍溏心蛋多士: 上面放咗黑松露意大利软芝士,仲有鱼子酱😍溏心蛋质感比较结实,蛋汁唔会话流到周围都系,但系又唔会太熟整个放落口很好吃!😋🧡 Soup 当日系蘑菇汤,feel到粒粒蘑菇,好浓🧡 Pasta 蟹子香蒜辣椒意粉 (因为我唔食辣,所以走咗辣椒🌶️)外型好靓,蟹子好多!意粉好弹牙,入口香浓蟹子蒜香🧄味😍🧡 Main Course 拣咗美国顶级安格斯西冷 (6 oz) 叫咗五成熟,嚟到颜色好靓简单配盐同黑椒嚟食已经好食☺️🧡 法式马赛鱼海鲜汤 $388 (一人份)配上藏红花蒜蓉蛋黄酱法包有虾,青口,蚬,马赛鱼等,汤底好浓郁🧡 Dessert 当日甜品又系超推介!系奶茶味嘅panna cotta!! 本身唔知道系奶茶味,一入口奶茶味劲香浓🤩 一啖接一啖,推荐!🧡 上菜时间比较耐,要预时间慢慢chi

🧡 Welcoming snack系蟹肉酥饼

🧡 5 course dinner set $538
Appetiser 超赞!
溏心蛋质感比较结实,蛋汁唔会话流到周围都系,但系又唔会太熟
整个放落口很好吃!😋

🧡 Soup 当日系蘑菇汤,feel到粒粒蘑菇,好浓

外型好靓,蟹子好多!意粉好弹牙,入口香浓蟹子蒜香🧄味😍

叫咗五成熟,嚟到颜色好靓
简单配盐同黑椒嚟食已经好食☺️

🧡 法式马赛鱼海鲜汤 $388 (一人份)
配上藏红花蒜蓉蛋黄酱法包
有虾,青口,蚬,马赛鱼等,汤底好浓郁

🧡 上菜时间比较耐,要预时间慢慢chill慢慢叹~