2023-11-03 133 浏览
#搞串个pantry今次我哋喺放假时候📆一路揾嘢食,一路享受假期休闲🏖️嘅感觉。我哋去咗 #铜锣湾 登龙街,即系最多嘢食嘅位置🍴!今次就试下一间楼上 #西餐厅 👨🏻‍🍳,餐厅用光影、干花等等嘅布置💐,成个环境都几有feel。舖头仲有一啲小故事嘅卡仔📝,同时间享受到文青🧑🏻‍🎓嘅感觉。🐟香煎加州鲈鱼柳配帆立贝, 日式芥末籽忌廉汁($168)鲈鱼柳煎得好香😍,表面金黄酥脆,入面鱼肉腍身。帆立贝🦪煎香咗,同时有咬口,味道唔错。再加上日式芥末籽🇯🇵忌廉汁,味道更加浓郁。🥩烤美国牛翼板扒(10oz)配韩式烧肉汁($198)牛翼板扒🐮烤得啱啱好,肉质鲜嫩多汁,粉红色💕嘅部份真系好吸引!每一啖牛肉香味都唔错😋。调味料除咗有经典嘅胡椒盐🧂,仲有韩式烧肉汁🇰🇷,增添咗风味,推荐!🍳吉列牛肉薯饼(+$38)吉列牛肉薯饼炸得香脆🤤,火候啱啱好,又够酥脆,又唔会过咗火。薯饼入面嘅牛肉薯蓉🥔,打得好细滑,口感好好😆!🧁精选蛋糕: 焦糖布甸奶冻(+$28)焦糖布甸奶冻🍮有香滑嘅口感,挺身得嚟,又够绵滑😝。加上焦糖🍭嘅甜味,同埋焦香味,好啱配埋绵滑嘅奶冻🍼。
#搞串个pantry

🐟香煎加州鲈鱼柳配帆立贝, 日式芥末籽忌廉汁($168)

🥩烤美国牛翼板扒(10oz)配韩式烧肉汁($198)

🍳吉列牛肉薯饼(+$38)

🧁精选蛋糕: 焦糖布甸奶冻(+$28)
2023-11-03
用餐时段