2024-11-24 323 浏览
嚟到呢间新开冇耐嘅Cafe🍰,晚上都几受欢迎🌙,有啲人等紧位,佢有单人嘅dinner set🍽️,亦有个set for two💑 $408包餐汤🍲、前菜🥗、两个主菜🍝🥩同甜品🍨加饮品🥤,都几抵食,咁就叫咗一个set🍳。首先个餐汤可以加$38升级做法式蟹肉龙虾汤🦀🦞,一嚟到个汤已经有惊喜🎉,好似羹嘅感觉🍵,而且睇到好多蟹肉🦀,龙虾味亦都好重🦞,相当有份量嘅餐汤。前菜我哋叫咗焗生蚝🦪,佢可以鸳鸯两只芝士🧀两只蒜蓉🧄,两种嘅味道都唔错👍,蒜蓉好香🧄,芝士好烟韧🧀,生蚝有大大只🦪,口感一流。我哋仲加钱叫咗个白酒煮蚬🍷,佢嘅酒味唔算好浓,恰到好处👌,蚬味亦都好出,值得一试💯。嚟到主菜我哋叫咗五成熟嘅羊架🥩,佢有三只,切开嚟啲食水好靓💎,而且肉质鲜嫩🥩,唔会觉得韧,又好香嘅羊膻味以后唔会太浓味🌿,再加上佢嘅香草同烧汁🍃,啖啖羊肉食上口相当满足🥩。另一个阔条面🍝,同汤一样系用上龙虾汁🦞,亦都系好香浓嘅口感,个虎虾亦都大大只🦐,好惹味,不过啲阔条味唔算好阔,同埋有啲碎,但整体都系一个唔错嘅主菜🍝。另一个期待就系甜品🍰,佢嘅set配咗牛角窝夫配雪糕🍨,个窝夫好香之余仲好烟靭,配上雪糕食系好饱满嘅口感🍨。另

另一个期待就系甜品🍰,佢嘅set配咗牛角窝夫配雪糕🍨,个窝夫好香之余仲好烟靭,配上雪糕食系好饱满嘅口感🍨。另一个系开心果麻糬提拉米苏🥧,系期间限定,开心果唔算好甜,中间有麻糬烟烟韧韧。

而我最爱嘅就系店员额外送嘅紫薯芋泥麻糬卷蛋🍠,紫薯芋泥味好香,再加上麻糬同卷蛋嘅配合🍰,质感好好,有好软熟而又烟靭嘅感觉,出色嘅甜品之作🎖️。

最后都讲埋饮品🍹,我哋叫咗佢set附带嘅饮品,唔算话好特别,但香茅生姜蜜里面都有几多生姜丝🌿,好暖胃。

至于点解店员会加送个卷蛋🍰?因为我哋肯配合佢调位🪑,我觉得店员系值得加分⭐,因为佢哋好有礼貌🌟,亦都好了解食客嘅需要🙌,虽然铺面好繁忙🕒,但系几位店员都可以照顾到唔同嘅食客👥,相当难得,值得一赞👍!

环境亦都装修得几好🏠,有啲绿色嘅植物配合🌿,亦都设有唔同嘅雅座🪑。整体嚟讲呢间Cafe绝对系优质之选🏅,各方面都得到很好嘅体验🌟。

2人餐 $408.0🤑
加配法式龙虾汤 +$38.0🦞