2022-09-22
成日行过呢条街,都冇留意原来有间咁正嘅居酒屋,直至我个frd带我嚟先知😍佢系要行楼梯落地下嘅餐厅,一入去劲有feel, 仲有个mini鱼市场咁,睇得出d鱼生应该几新鲜😜✨鸢极上寿司十贯 - 见住师傅喺我面前切刺身同整寿司,一路望住已经流晒口水😂果然真系够晒鲜味,最钟意系个海胆军舰同帆立贝寿司,另外个三文鱼籽军舰都有惊喜,师傅磨左少少紫苏碎夹喺中间,个味几特别几清新~✨席前火炙和牛寿司 - 全程望住成个火炙过程,见住佢d油脂渗出嚟,入口即溶好惹味~✨火炙五贯盛 - 烧得刚刚好,半熟状态,烧到一半师傅会查d烧汁上面再烧,令鱼生更入味!😍✨鸡盛 - 一碟有5串,有晒鸡腿肉,鸡肉丸,鸡肾,鸡肝同鸡翼,都几抵玩!鸡翼好入味;鸡腿肉嫩口👍✨厚烧牛舌芯 - 真系几厚切,咬落好爽口,唔错🤩✨银鳕鱼西京烧 - 一上碟觉得好肥美,味道腌得入味,肉质几滑,如果油脂多d会更正😋
✨厚烧牛舌芯 - 真系几厚切,咬落好爽口,唔错🤩