2021-04-13
作为一个饮奶会敏感既人,其实一路劲羡慕外国各种替代牛奶既植物奶已经十分普及,而且都好中意系香港试各种植物奶坚果奶。记得呢间好耐之前饮过,当时觉得味道冇咩特别,估唔到今次再饮有意外惊喜!今次系试佢个伯爵朱古力奶盖坚果奶$47伯爵茶茶底,入口唔会过浓,连一向唔饮伯爵茶既朋友都话好饮易入口。跟著就黎到今次令我有惊喜既奶盖部分啦!上次系饮一般奶盖,觉得唔算劲浓郁,比较适合喜欢轻盈一点既宝宝。而今次试既就系朱古力奶盖,跟佢教咁第一啖笔一羮奶盖食先,一放入口即刻哇左出声!估唔到咁浓朱古力味,但又唔会太甜,成个口都系低甜度既浓郁可可味(我系叫左少甜既😉),再讲口感,奶盖打得好绵密,甚至有少少食紧gelato既感觉,超级中意!一啖接一啖完全停唔到口!总体黎讲,朱古力奶盖同伯爵茶简直系绝配!伯爵茶清新有回甘,令人饮晒d朱古力奶盖都唔会觉得腻,如果你未试过一定要试呢个!
今次系试佢个伯爵朱古力奶盖坚果奶
跟著就黎到今次令我有惊喜既奶盖部分啦!