餐厅: 星洲總廚 (大全街)
资讯:

2019-01-17 346 浏览
星期六同屋企人黎食lunch, 估唔到星期六都有lunch set. 仲有好多款拣,价钱大约六七十蚊。lunch set会有得拣汤或者野饮,如果想两样都要就需要加5蚊今次个汤系粉葛汤,一饮就知系老火汤,好足料。我地有一碗咁岩比得小左汤,个侍应话转头比多碗我地,好开心,因为真系好好饮。😆妈咪就叫左个海南鸡饭,我试左少少,个饭好有油香味,唔会太油腻。鸡既肉质都算嫩滑,份量都好多,食极都食唔完咁。😛我自己就叫左猪扒喇沙,猪扒份量超多!!而且仲系半煎炸,热辣辣,又林又juicy,不过略嫌有d油。喇沙汤底香浓,入面就有鱼片豆卜芽菜半熟蛋。配料既份量都唔少,所以食每啖都有配料。真系好饱,食唔晒。
海南鸡饭

猪扒喇沙