2023-06-14 25 浏览
约左朋友去tst 食个dinner 聚下,见有间bar 几chill,menu又啱就一齐入去试下近门口位置可以食烟,见人饮下酒食下snacks 再食下烟都几写意。入到去竟然完全闻唔到烟味,通风唔错。入面装修时尚简约,灯光柔和好舒服日式前菜拼盘$128烧鸡泡鱼干煎得好香脆,唔会太咸,送酒一流枝豆表面用左盐去吊下味,唔会食到口寡寡烧明太子配青瓜呢个组合都好match,够fresh酒盗芝士配饼干,味道咸咸地,又带有芝士香味明太子忌廉松叶蟹乌冬$108劲多忌廉汁,劲creamy,乌冬弹牙烟韧,每条乌冬都劲挂汁,食落劲好味。松叶蟹肉都有一大堆,毫不吝啬,味道鲜甜,配有明太子作点缀,超级推荐单骨鸡翼拼一口芝士$88鸡翼都算香脆,味道稍咸,但胜在单骨容易处理。一口芝士加左七味粉同黑芝麻,比较吊味,入面芝士就未做到流心既效果,味道较淡红豆$98我想饮味道比较甜既signature cocktail. Bartender 就推介左我饮呢款酒。面头落左蛋白粉,话系想模仿菓子外层既效果。饮落味道似mixed有红豆馅同茶味,甜甜地,够哂有新意,但又唔会喧宾夺主抢咗伏特加嘅味道Shiso$98试下另一款sign

日式前菜拼盘

日式前菜拼盘$128
烧鸡泡鱼干煎得好香脆,唔会太咸,送酒一流
枝豆表面用左盐去吊下味,唔会食到口寡寡
烧明太子配青瓜呢个组合都好match,够fresh
酒盗芝士配饼干,味道咸咸地,又带有芝士香味
明太子忌廉松叶蟹乌冬

明太子忌廉松叶蟹乌冬$108

单骨鸡翼拼一口芝士$88
红豆

红豆$98

Shiso$98
试下另一款signature. 几重紫苏叶味,又有柠檬味既Gin 酒,饮落唔会呛口,感觉清新

估唔到间bar 既signature 特别得黎又好饮食物又好味。希望下次试埋另外既signature cocktail,仲有佢既Gin Tonic 雪糕(今日卖哂)
2023-06-10
日式前菜拼盘