2021-11-13
星期五临时起意去食饭,但想食嘅餐厅己有full晒,在上环兜咗一阵,见到呢间餐厅,心大心细觉得可以试吓,餐厅唔大,有十几个位同一间房,仲有个露台仔可以坐几个人。入去得最后一张台,侍应主管非常礼貌,介绍我哋几道菜。做紧promotion, 消费$400以上加$1可以有原只烧鱿鱼(原价$128),都几抵。当晚点咗以下菜式,全部非常好食,本来冇打算写食评,所以冇影相。- 味噌猪大肠:好入味,肥美油滑唔停口- 烧鸡肾:爽脆入味- 污糟鸡:外表有乌卒卒炭汁但味道超好,加少许wasabi,更正!👍🏻👍🏻- 雪山罗甲烧:本来怕偏腥,但一试非常鲜美,加上小苏打饼,必食之选👍🏻👍🏻😋差啲想再点- 原只烧鱿鱼:加$1就食到,抵食,新鲜爽口味道不错,烧汁做得好好,唔会太咸,加少少姜蓉更清新- 炸蚝:蚝几大只,热辣辣- 烧油甘鱼鲛:非常大件厚肉,烧得啱啱好,皮脆肉滑,值得赞嘅系酱汁有柚子汁,唔会好浓好咸,中和咗鱼嘅肥美,点睛之笔,好清新😋- 明太子紫苏豚肉卷:配搭新鲜,味道好夹,豚肉少少偏咸同有少少鞋,但味道还是不错的全晚每道菜都好好,侍应服务周到,唯一美中不足系空间细,有台客好嘈大声讲大声笑,不过亦冇办法啦。
- 味噌猪大肠:好入味,肥美油滑唔停口
- 烧鸡肾:爽脆入味
- 炸蚝:蚝几大只,热辣辣
全晚每道菜都好好,侍应服务周到,唯一美中不足系空间细,有台客好嘈大声讲大声笑,不过亦冇办法啦。总括来说系惊喜一餐,本身少少惊中伏但结果很满意。