2024-03-02 17 浏览
《肯尼海鲜》同FD聚下梗系唔少得要揾得野食下,次次都薯片都好dry,今次都拣左几款两款凉拌小食同甜品,都几好食。而且佢呢排都好似有优惠,我拣嘅5款入面有3款都有平到。麻辣花胶 HKD$113/约400g呢个辣度冇麻辣牛舌咁辣,毕竟花胶个面都系滑身,但估计浸得耐,所以都好入味,唔会出现花胶还花胶,麻辣汁还麻辣汁嘅味道。另外,花胶食落好腍同时食到D胶质,觉得发花胶嘅过程都做得唔错。好Surprised D花胶系大块,夹起黎食嘅时候系劲开心!麻辣牛舌 HKD$155/约500g大大份牛舌,入面嘅份量比我想像嘅多,一开头有D难夹,因为佢真系将D牛舌尽塞哂入个樽度,完全唔孤寒。食落去,辣得黎又几过瘾,而且牛舌都好腍,咬落去D汁液返出黎,就知道D汁完全被吸收牛舌吸收哂,好好味!即刻觉得要加返碗饭。日本3.6蜂蜜桃胶奶冻 HKD$44桃胶可谓平民燕窝,低卡得黎又可以美颜。特别之处在于桃胶上面加左蜂蜜,有种惊喜嘅感觉,fresh 得黎又唔会盖过奶冻嘅奶香味道。日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味) HKD$44平时食嘅麻糬会觉得麻糬本身冇咩味,甜甜地嘅紫薯粉加埋弹牙嘅麻糬同埋吉士酱,整体偏甜,但又唔会过甜
《肯尼海鲜》

麻辣花胶 HKD$113/约400g

麻辣牛舌 HKD$155/约500g

日本3.6蜂蜜桃胶奶冻 HKD$44

日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味) HKD$44
平时食嘅麻糬会觉得麻糬本身冇咩味,甜甜地嘅紫薯粉加埋弹牙嘅麻糬同埋吉士酱,整体偏甜,但又唔会过甜嘅程度。钟意甜食同紫薯嘅朋友仔就好钟意食啦!

日本北海道3.6牛乳麻薯麻薯(朱古力味) HKD$44
呢个麻糬外层系加左黑朱古力粉,令到整体唔会过甜,加埋日本北海道3.6牛乳味嘅麻糬,入面甜甜地,又有牛奶味,配埋吉士酱同饼碎,食落感觉好有层次。两款麻糬黎讲,我比较钟意呢款。

两样麻辣小食都好入味,而且都大大份,完全唔会hea,用黎送饭简直一流!有日本北海道3.6牛乳制成嘅甜品,牛奶味都好出,有少少惊喜。