2018-06-17 864 浏览
食厌咗大商场,打算落小区大角咀揾嘢食。上OpenRice拣左好耐终于拣咗间日本野,去到发觉全场爆满,唔知要等几耐,太肚饿所以决定立即转场。行左一条街就锁定都系食日本野嘅加贺。坐低未拣嘢食已经上咗每人一个前菜:冻豆腐!豆腐企身,亦都够滑够豆味,唔错。我哋拣咗三文鱼珍宝带子刺身,蟹子军舰,芒果炸虾饭卷,海胆炒饭。三文鱼同珍宝带子刺身买相唔错,有成cm厚,因为我唔食三文鱼所以负责消灭带子。带子食落鲜味够咬口,好食,但得3块,好唔够喉,太少喇朋友话三文鱼刺身都好新鲜,好味道蟹子军舰正常,不过不失之后就系芒果炸虾反卷,芒果食落好甜好滑, 炸虾好香口好脆,成个配搭好夹,有惊喜!最后上嘅系海胆炒饭,份量都唔少,两个女仔食可能会食唔哂。炒饭味道唔错,每一啖都食到有海胆,只系略咸,如果口味重嘅就会接受到。总括来讲今晚餐饭比我预期中觉得好食,有机会都会再黎
坐低未拣嘢食已经上咗每人一个前菜:冻豆腐!
豆腐企身,亦都够滑够豆味,唔错。

带子食落鲜味够咬口,好食,但得3块,好唔够喉,太少喇

朋友话三文鱼刺身都好新鲜,好味道

蟹子军舰正常,不过不失
最后上嘅系海胆炒饭,份量都唔少,两个女仔食可能会食唔哂。
总括来讲今晚餐饭比我预期中觉得好食,有机会都会再黎
芒果炸虾反卷
芒果炸虾反卷