2021-11-26
本身已经好钟意食芝士,而且系越浓越钟意。今次系IG见到介绍呢间餐厅,标榜著正宗瑞士芝士火锅,抱住试试亦无妨既心态,点知都几有惊喜。芝士火锅有分普通同黑松露味,钟意食浓味所以拣左黑松露味。有跟面包粒,而且可以免费添加。我地有加点蘑菇同薯仔,所以面包粒最后只追加左一次。个火锅一上枱已经好香,食落去有浓烈既咸香,但同时有一阵酒香,味道有层次感。平日d餐厅为左就香港人口味,顶多比下d mozzarella,淡淡地有得拉丝打下卡就算。但尼个芝士火锅无论做法同用料都好有诚意。连从来都唔写食评既我都要写下比个好评。三条女点完两人份火锅,仲食得落,所以点埋苏黎世牛肉(应该无记错名)同酥皮炖羊膝(又系d浓味野)。牛肉普普通通,都唔错既,但个羊好好味。首先份量都大过预期,成块酥皮包著个羊膝,入面d酱汁完全吸收左羊既精华。羊膝好嫩好易切,好入味好正。影得唔靓,但味道系👍🏻
影得唔靓,但味道系👍🏻
黑松露芝士火锅