2017-02-27
牧羊少年咖啡馆 - 名听得多,第一次来。适合年轻人,坐下喝喝茶、食少少嘢。呢间系一间有意思嘅咖啡馆。一入门口左面墙系一幅世界地图;再入啲,墙上系名信片,再入去墙上同天花有即影即有相,系世界各地相片;右面墙有一幅日本咖啡馆嘅大相,天花挂住模型飞机,海螺;成间铺都系关于旅游,传递人应该游玩世界嘅讯息。但四处游历外,不要忘记某样嘢。呢样嘢写咗喺墙度(地图隔离)。文字好有意思,同成间铺嘅装修好贴。意思可以自己goole下:《「我只能提供你一个建议」这个最有智慧的人说:「幸福的秘密就是去欣赏世界上所有的奇特景观, 但不要忘了汤匙里的油」》讲返嘢食先。菠萝茶 - 好fresh好味。苹果茶 - 都系好fresh好味。坐低饮杯xx茶hea半日已经好relax。串烧 - 鱼、牛 - 一般。芝士西兰花 - 完全唔掂。人哋系芝士焗西兰花,佢系西兰花用水渌熟后加芝士上面,西兰花还西兰花,芝士还芝士,味道捞唔埋。红酒牛腩饭 - ok嘅。「XX法国」- 朱古力香蕉窝夫 - 2球朱古力雪糕 + 香蕉片 + 朱古力酱 + 窝夫。抵食,好大份,雪糕班2料,窝夫4片。窝夫都几好食。咁多嘢食来讲,呢个最好味。提议来呢度饮品
《「我只能提供你一个建议」
这个最有智慧的人说:
「幸福的秘密就是去欣赏世界上所有的奇特景观,
但不要忘了汤匙里的油」》
讲返嘢食先。
菠萝茶 - 好fresh好味。
串烧 - 鱼、牛 - 一般。
红酒牛腩饭 - ok嘅。
提议来呢度饮品+甜品,再坐低hea,系最好选择。主菜就将就下啦,唔好有要求。半自助形式,餐具自取。