2014-08-21
大时大节我们这一家要揾食真系有难度架下昼一家人去左大家姐屋企,咁儿甥们都好LIKE食小笼包,咁我地DINNER就落铜锣湾食啦我们一家又有老又有小朋友,咁就早D去拎位,咁就早D食就早D走,唔好同人迫麻结果差不多6点到,竟然都唔少人呀......不过等左15分钟就有位LU,我们一行12个人,竟然安排左房比我地呀!SO HAPPY人多有一个好处就系可以叫好多唔同的款式喇HEHE熏鱼~~~味道甜甜,肉质实实地,味道唔错蒜泥白肉粉皮底~~~个汁调得好好味㖞,粉皮吸哂D汁,好味凉拌云耳~~~真系好凉㖞,云耳酸酸地又够爽㖞凉拌豆干丝~~~又系酸酸地醒胃之选干扁四季豆~~~原来唔系热的,唔会太油,细细碟花雕醉鸡~~~鸡肉好嫰滑,酒味都够浓,NICE菜肉VS香菇蒸饺~~~同样皮够薄,馅料够丰富虾仁炸春卷~~~相信系即叫即炸的,上枱时好热辣辣的,味道冇乜特别川椒鸡鸡~~~辣辣地架,鸡肉脆脆地而不干,鸡肉底下的叶炸得脆脆地,好味小笼包~~~皮薄馅靓,汤汁又好丰富㖞菜肉汤饺~~~皮好薄,馅料都够多,汤底好清,其实系冇乜味HEHE鲜虾肉红油炒手~~~味道不错,微辣红烧牛肉面~~~微辣,小朋友食唔到的,牛油炆得够
结果差不多6点到,竟然都唔少人呀......
人多有一个好处就系可以叫好多唔同的款式喇HEHE 熏鱼~~~味道甜甜,肉质实实地,味道唔错 蒜泥白肉粉皮底~~~个汁调得好好味㖞,粉皮吸哂D汁,好味 凉拌云耳~~~真系好凉㖞,云耳酸酸地又够爽㖞 凉拌豆干丝~~~又系酸酸地醒胃之选 干扁四季豆~~~原来唔系热的,唔会太油,细细碟 花雕醉鸡~~~鸡肉好嫰滑,酒味都够浓,NICE 菜肉VS香菇蒸饺~~~同样皮够薄,馅料够丰富 虾仁炸春卷~~~相信系即叫即炸的,上枱时好热辣辣的,味道冇乜特别 川椒鸡鸡~~~辣辣地架,鸡肉脆脆地而不干,鸡肉底下的叶炸得脆脆地,好味 小笼包~~~皮薄馅靓,汤汁又好丰富㖞 菜肉汤饺~~~皮好薄,馅料都够多,汤底好清,其实系冇乜味HEHE 鲜虾肉红油炒手~~~味道不错,微辣 红烧牛肉面~~~微辣,小朋友食唔到的,牛油炆得够"林",汤底好香浓,面质都不错 排骨蛋炒饭~~~排骨炸得好香,有肉汁的,饭炒得好干身,味道好 台式担担面~~~麻酱够香,但好似冇肉碎㖞 蒜蓉炒菠菜~~~油左少少,味道OK 台式酸辣汤~~~超多料,都几辣架
这店的服务真系好细心又好有礼貌~~~赞