2022-05-07
早排同朋友想系尖沙咀食晏,咁啱揾到呢间用openrice book位星期六日单点餐牌正价75折,真心觉得几抵🤑一于就嚟试吓有冇料到🤪Pepperoni pizza($160)呢个pizza系薄批,底有好多Mozzarella,系比较传统嘅意大利pizza做法,虽然唔会有啲好fancy嘅拉丝,不过批底烤得几脆,啖啖都好实在嘅芝士味,加埋啲香料其实系几有层次嘅味道🍕香辣蕃茄长通粉 ($155)食落去就少少辣吊一吊蕃茄嘅鲜味,加埋蒜头都几香😚长通粉都几有咬口,而且应该落咗好多香料所以食落去真系几惹味😝意式红酱海鲜扁意粉 ($168)一上枱又系好香basil嘅味😍真心流晒口水🤤虾肉食落都几弹牙🦐但系青口同墨鱼食落比较瘦削冇咩味🥲唔算好鲜甜,个人觉得普普通通🤒香草酱烤鸡扁意粉 ($168)呢个一上枱超香😱鸡肉应该用咗慢煮方法所以好嫩滑唔干~而且意粉炒得够干身,pesto好香,味道食落去几有层次🤩大头虾西班牙饭 ($245)好搞笑个虾叫大头虾😂问店员就话系二人份量,但个人觉得两个人食应该唔够🤭一上枱店员会落少少油再火炙只虾其实视觉效果系好正😍 但系个人觉得虾本身冇咩脂肪烧完有少少干🙈虾肉都几多膏,
大头虾西班牙饭 ($245) 好搞笑个虾叫大头虾😂问店员就话系二人份量,但个人觉得两个人食应该唔够🤭一上枱店员会落少少油再火炙只虾其实视觉效果系好正😍 但系个人觉得虾本身冇咩脂肪烧完有少少干🙈虾肉都几多膏,而且好多海鲜,不过味道上未有好惊艳,可以skip😂
总括嚟讲,最推介系到食pizza同烤鸡扁意粉,觉得呢一间餐厅虽然唔会有好多打卡/ig-able嘅食物,不过食物质素真心唔错,唔系hea你嘅,味道都几有层次,同埋记住订位有折🤑订位有折🤑所以唔算好贵,个人觉得可以一战👍🏻