2023-08-13
今日同frd星期日食dinner聚旧一下,见OpenRice订座有85折,就试下啦。但结果系令人失望🥲🥲我地叫左:小食拼盘Snack Platter $268一黎到系几大碟,全部系炸物。有洋葱圈、薯条、薯角同炸鸡粒,配他他酱同茄汁。新鲜炸起,但味道普通,炸鸡食得出系急冻炸鸡。薯条同薯角只系普通急冻质素,唯一较好嘅系洋葱圈。以价钱来说,绝对不合理,虽然份量多,但大部分都系薯条😅 绝对唔值$268!唔建议叫呢样,食完呢样会食到饱哂,食唔落其他野!-肉眼扒 Rib Eye 3成熟 $368颇有牛味,肉质不差,不会太韧,仲几juicy。另外啲配菜几特别同几好食。唯一系较薄和细,大约只有300g。-波士顿龙虾意大利饭 Lobster Tall Seafood Risotto $288配菜份量足够,带子好食。有切粒冬菇,有口感。整体味道尚可,不会太酸太咸,饭粒用珍珠米。不过过硬或太痴身。-另外,一开始会跟嘅餐包,系成晚最好食嘅item!-Drinks(mock tail): Soul Love and BitterSoul Love以杂莓为主调,卖相ok。有好多果肉。可惜味道较化学,似药水味。-B
但结果系令人失望🥲🥲我地叫左:
小食拼盘Snack Platter $268
唔建议叫呢样,食完呢样会食到饱哂,食唔落其他野!
肉眼扒 Rib Eye 3成熟 $368
颇有牛味,肉质不差,不会太韧,仲几juicy。
另外啲配菜几特别同几好食。
唯一系较薄和细,大约只有300g。
配菜份量足够,带子好食。有切粒冬菇,有口感。
另外,一开始会跟嘅餐包,系成晚最好食嘅item!
Soul Love
以杂莓为主调,卖相ok。有好多果肉。
可惜味道较化学,似药水味。
Bitter
用橙作主调,入味有橙味略带回甘,口味独特,可一试。
最后,甜品唔太吸引,没有追加。
整体,环境不算十分打卡able。以为系最高层个景会几靓,但原来都不外如是。
星期日晚较少人,环境安静,座位舒服。
服务系几好,侍应礼貌、态度好。有提醒我地可以叫住先,好彩有听佢讲,如果唔系一定食唔哂。
食物偏贵,普通质素,性价比低,不会再去第二次🥹🥹
最后想问,呢间真系平价法国餐厅???边到似?