2018-10-14 575 浏览
同朋友庆祝生日决定食好啲,来到中环龙面馆。以前只系会路过,今次真系入到去发现内里装潢是中式设计,上面挂住几个舞狮头,就连餐厅洗手间都系满溢的中国风。可能因为星期六中午过去,餐厅内并唔多人,都有游客路过入来捧场,整体环境舒适。得两个人,但我地叫啲嘢都唔少 食到最后已经饱到食不知味。。。。。。我同朋友分别叫佐龙虾面同慢煮牛颊面。首先上场系龙虾面。真材实料,啖啖龙虾肉配上浓郁龙虾汤底,鲜味萦绕口腔,朋友大赞~ 啲面亦都筋道十足,主角配角一样咁好味至于我碗面,依然系龙虾浓汤底,但同慢煮牛颊系互相衬托。牛颊牛味浓,嫩,不韧易入口。以为呢个会系流心紫薯包,结果原来自己估错 唔系流心依然咁好味,龙虾酥造型10/10,但之前食佐咁多嘢食到佢真系咩都食唔出。。只系知道啖啖肉lol过多一阵甜品上阵,盆栽造型好得意,豆腐味几出。不过有冇人话到俾我知上面啲草食唔食得?
得两个人,但我地叫啲嘢都唔少
 食到最后已经饱到食不知味。。。。。。
龙虾面

24小时慢煮牛颊面

紫薯包

以为呢个会系流心紫薯包,结果原来自己估错
 唔系流心依然咁好味,
龙虾酥

豆腐奶冻