2011-06-27 28 浏览
有亲戚约在此午饭,故在此用餐。服务因为我们五个人,侍应生主动查询"蜜汁烤双方"(本来只有四份)是否需要加至五份,好。环境一般餐厅咁,ok啦。食品四喜烤麸 ~ 烤麸系手撕,但系太大,而且有小小"油膉"味。油炆笋 ~ 笋都炆得入味,笋身都爽,但偏咸。ok啦。素鹅 ~ 脆,入口不油,好。酸辣汤 ~ 都算足料,但酸辣均不足,可能系"就"香港人口味。芝麻饼 ~ 其中一面布满芝麻,炸得香脆,加豆板酱就好正,但系比较油。葱油饼 ~ 都香脆,唔错。回锅肉 ~ 普普通通啦。葱爆牛肉 ~ 比较多油,冬菇咬落有小小怪味,应该系冬菇"浸"太耐。菜饭 ~ 不油,有菜香,而且满满一大碗,好正。蜜汁烤双方 ~ 火腿比较甜,𠮶包够热及松软,炸腐皮都脆,莲子好松化,一定唔系罐头货,以桂花糖烩之,可惜莲子未入味,亦因火腿比较甜,缺少咸鲜味,所以未合格。砂锅云吞鸡 ~ 鸡足一只,但系因为系雪鸡,冇乜味,𠮶汤都系冇味比较差,云吞馅加咗红萝卜,有啲怪。叫咗太多食物,冇试小笼包/拉面/甜品。因为亲戚请,唔知几多钱,相信唔会太贵。总结,可以做得更好。
有亲戚约在此午饭,故在此用餐。

一般餐厅咁,ok啦。

食品
四喜烤麸 ~ 烤麸系手撕,但系太大,而且有小小"油膉"味。

油炆笋 ~ 笋都炆得入味,笋身都爽,但偏咸。ok啦。
素鹅 ~ 脆,入口不油,好。

葱油饼 ~ 都香脆,唔错。
回锅肉 ~ 普普通通啦。

菜饭 ~ 不油,有菜香,而且满满一大碗,好正。

叫咗太多食物,冇试小笼包/拉面/甜品
因为亲戚请,唔知几多钱,相信唔会太贵。
总结,可以做得更好。

2011-06-26
用餐时段