2008-07-11 17 浏览
师傅见今日食晏时间见冇雨落, 加上唔系好热, 于是就决定行远d, 本想去老友"杰佬"介绍𠮶间食店, 奈何去到都几多人, 于是师傅就转战黎左呢间食店, 反正未试过, 就黎呢间试一试, 睇下得唔得先!入到去唔系好多人, 侍应招呼入座; 坐底后即刻睇下有咩好食, 有客饭有面, 都几多选择; 既然呢家食店系主打饺子, 师傅当然系要试下呢度嘅饺子, 所以就柯打左个白菜猪肉水饺面, 再要多杯豆浆!等左一阵白菜猪肉水饺面同埋杯豆浆就到, 睇到白菜猪肉水饺面嘅卖相唔差, 一碗有五只水饺, 水饺真系几靓, 皮唔算厚, 加上又唔硬, 而个馅都几爽口, 肉汁又够, 唔会干身, 味道唔错; 而面就应该系拉面, 面质就麻麻, 腍左少少唔够烟韧, 一般; 面头仲有少少雪菜, 雪菜味道唔会太浓太咸, 都几好味; 而豆浆都几大杯, 不过就比较淡口, 麻麻地喇!总括黎讲食物质素都尚可, 服务都普通, 环境就一般, 不过地面就比较湿滑, 好果唔少心好容易会跌倒, 价钱就可以啦, 廿八蚊碗白菜猪肉水饺面, 加多六蚊就有杯豆浆, 可以啦; 师傅觉得下次最好约埋三五知己黎, 皆因可以试多几款唔同菜式! 笑脸今次师傅会比, 皆因

总括黎讲食物质素都尚可, 服务都普通, 环境就一般, 不过地面就比较湿滑, 好果唔少心好容易会跌倒, 价钱就可以啦, 廿八蚊碗白菜猪肉水饺面, 加多六蚊就有杯豆浆, 可以啦; 师傅觉得下次最好约埋三五知己黎, 皆因可以试多几款唔同菜式! 笑脸今次师傅会比, 皆因水饺真系有d料到!
餐牌
餐牌