2020-01-16 11 浏览
上次试左佢嘅早茶,见到有晚市粥底火锅食,就一直话想试吓。显径东菇亭大装之后,多左好多新野,同贵价野,旧式嘅东姑亭都已变左新茶楼同火锅店。早市是饮茶,晚市系发哥火锅小菜。都好多变化下。上次饮茶,都已觉得唔错,食材新鲜,材料都好多自家制,墨鱼滑,竹席茅根水等等,都系茶楼自家制,相当欣赏佢嘅心思。今次试佢嘅298粥底火锅餐,有龙虾🦞圣子发黑毛猪,肥牛,另加八款火锅料,开始时以为唔多够,仲谂住要加码叫多几个牛肉同猪肉。不过,食落又好多好鬼饱。值得欣赏嘅系佢嘅海鲜同黑毛猪,非常好味😋海真是游水咁新鲜,鲜,甜,爽😊。意外嘅是黑毛猪,十分出色,一食就知好野。肉味香浓。另外佢嘅自制墨鱼滑非常爽口弹牙,用料十非足够。相信我仲会帮衬佢。
另外佢嘅自制墨鱼滑非常爽口弹牙,用料十非足够。
相信我仲会帮衬佢。
海鲜拼盘
牛肩肉