2008-11-04
今曰我同屋企人想食上海野,又想食大闸蟹,所以决定去这间食!!其实之前都有朋友介绍过话d 小笼包,同二人餐几抵食,所以决定试下!!我地叫左二人餐,同埋一个炒饭(河虾仁什锦炒饭),当然依家系大闸蟹时期,紧系要食大闸蟹,但好可惜无得食,唯有试下蟹粉小笼包噤二人餐,有鸡丝粉皮,瑶柱上汤浸时菜,松子鲜鱼块,最后当然会有甜品啦!!当我见到松子鲜鱼块,我仲以为好酸,其实我最怕酸野,少少都觉得酸,但这个我觉得唔酸而味道刚刚好,真系几好味,如果大家都好似我噤怕酸都可以叫依个黎食!!我食蟹粉小笼包,d 汁好好味而且要小心d 食,如果唔系会漏油,hehe 噤就唔好啦!!我食虾仁什锦炒饭,我仲以为系干炒添,其实有汁,而且d 料十足,亦好好味,搞到我系噤食!! hehe最后我地另外叫左个甜品系蕃薯糕,如果好似我噤唔系噤钟意食蕃薯都可以试下,因为蕃薯味唔重啰,而且都几滑,真系唔错!!今餐食到好饱,唔怪知得我个朋友推介啦!! 你地都试下,而且都几抵得!!