2024-10-24 105 浏览
间唔中就会想食天丼/天妇罗 第一时间自然谂起金子半之助🥢早几日去 发现又多咗啲新菜式 以后又有多啲选择啦ꕥ 半之助沙律有3只天妇罗虾🍤质感爽弹 另外配以生菜/车厘茄等蔬菜 除咗沙律酱 仲加咗微酸嘅酱汁 清新开胃ꕥ 海老天押寿司押寿司整成长方形状 再放上海老天妇罗同其他配料🍣同平时寿司唔同 系唔需要再点寿司豉油 因为本身饭已经调味 再加入姜片 味道已经好有层次ꕥ 迷你丼&稻庭乌冬一次过食到饭又食到面🍜迷你丼可以自选唔同嘅主配料 我就拣咗牡蛎🦪系好肥美嘅蚝 有鲜味而且一啲都唔腥 令人回味✨另外仲有菇/南瓜等天妇罗 而乌冬系幼身而扁嘅形状 好挂汤 职员会比个配料箱你 入面有天妇罗碎/葱/木鱼丝等 可以自行加落面度 同埋唔想食乌冬嘅 仲有北海道荞麦面拣朋友另外点咗个鸡肉野菜天丼 份量好劲好大碗🐔特别一赞个鸡肉天妇罗外脆内嫩 仲有肉汁添

ꕥ 半之助沙律
半之助沙律