2016-01-28 2110 浏览
大少生日,而佢又钟意食呢间餐厅,所以一收工就出去拎飞等位。七点拎飞,一等就等到七点四十分,谂住平日星期三唔使咁耐,点知都真系要等咁耐,而且条人心龙只有继续长无短。我就第一次去食,一坐低就见到d餐具,好可爱,尤其系筷子托,整套餐具好有餐厅特色!小笼包先上,其实都清楚见到D汤系入面,皮都算簿,小心夹起一啖放落口,肉嫩鲜甜,唯独就系蒸得唔够热,唔知关唔关天气事呢﹖终于到今晚主角(当时大少先系真正既主角啦!),呢间餐厅系sell鸭,呢个片皮鸭无得唔试,皮簿唔黏手,都易入口,加一片皮一片鸭肉,加埋酱、葱同青瓜,口感顿时增加,不过如果皮可以再脆少少就好,而且觉得人太多,根本厨房蒸唔切,枱枱都order,所以上枱时皮就唔够热,加上天气冻,就更加快冻。不过味道系OK既,有机会都会再去一试!
小笼包
半只片皮鸭