2024-10-28 926 浏览
有格调的工厦餐厅🤓同事生日,Lunch就同同事一齐过黎食野庆生,间餐厅装潢几靓,场中间有个月亮灯几特别,环境都简洁大方,饭枱都大张,坐系到食野倾计都舒服🥰我地叫左几个lunch set,我叫左Relish酱油渍蛋黄大虾卡邦尼手工意粉,同事叫左西班牙黑毛猪梅头扒伴炒野菜、香茅慢煮三文鱼柳蟹籽支豆南瓜蓉意大利饭同XO酱蒜香野菌海鲜炒扁意粉。我都试左少少同事既lunch set,全部都好丰富,味道好夹。我既前菜叫左沙律,沙律有啲沙律菜同藜麦加醋汁,好开胃,同事就叫左餐汤,南瓜汤几浓郁Relish酱油渍蛋黄大虾卡邦尼手工意粉手工意粉食得出好香既蛋黄味,卡邦尼酱汁浓厚,个酱油渍蛋黄有啲惊喜,食到一半我将酱油渍蛋黄捞埋意粉食,酱油蛋黄令个意粉鲜味升华左,大虾肉质紧致弹牙香茅慢煮三文鱼柳蟹籽支豆南瓜蓉意大利饭同事既意大利饭既汁煮得岩岩好,唔太干唔太水,好有南瓜香甜味,但个三文鱼无煎香,因为无皮所以少左啲鱼皮既油脂香味,但三文鱼岩岩好熟,一啲都唔鞋西班牙黑毛猪梅头扒伴炒野菜同事叫左个梅头扒,有成3大旧,好厚实,面头煎得好香,入面都仲有肉汁,无猪苏味,配埋啲野菜食岩岩好。XO酱蒜香野菌海鲜炒扁意粉同事呢
有格调的工厦餐厅🤓

同事生日,Lunch就同同事一齐过黎食野庆生,
间餐厅装潢几靓,场中间有个月亮灯几特别,
环境都简洁大方,饭枱都大张,坐系到食野倾计都舒服🥰

前菜沙律

XO酱蒜香野菌海鲜炒扁意粉
同事呢个扁意粉十分足料,有几只虾,青口同帆立贝同大量意粉,我试左个意粉有少少XO酱既辣,但好香蒜味,成个意粉连埋配菜食味道好丰富

玄米茶
呢间系一间好有心创作食物既餐厅,食物新鲜,仲落足料煮你食,值得黎试!☺️
2024-10-21
午餐