2023-06-07 80 浏览
位于尖沙咀,由90后主理嘅型格餐厅酒吧,主打泰式西式创意fusion菜。装潢有心思有格调。✨生虾刺身生虾非常爽口鲜甜,连同蒜片同辣椒一齐食,加埋酸甜酱汁,好好味。✨软壳蟹柚子沙律软壳蟹炸得酥脆不油腻,配上大量柚子肉同埋酸甜酱汁,清新开胃。✨冬荫公卡邦尼意粉大爱💛冬荫公味道嘅意粉酸酸辣辣带微甜,好creamy,调味刚刚好,再拌上温泉蛋嘅蛋汁,好好味🫶🏻再加上一只大大只嘅虎虾,鲜甜弹牙,推荐🙌🏻✨芒果班兰糯米饭芒果糯米饭系我最爱嘅泰式甜品。原味同班兰味糯米饭一样好味,烟烟韧韧。配上香甜芒果粒,再加上少量椰子肉同椰浆,满足☺️✨Base BrotherBrandy做base加上ginger beer,姜味都好突出,几清新。✨Sweet Baby 桃味加玫瑰味嘅Gin做base,加上苹果汁同柠檬汁,果味浓,甜甜地好易入口。卖相亦好精致💛

✨生虾刺身

✨软壳蟹柚子沙律