2024-01-17
同朋友庆生,特登揾咗间有feel 有得写生日碟嘅餐厅,想讲个甜品睇得又食得,生日碟手字仲几靓🎂庆生任务completed☺️ 今次头盘散嗌咗几只🦪生蚝,是日嘅系银堡叠 ($68/只),肉质肥厚而且海水味重🌊平时麻麻地生蚝嘅朋友都大赞。另外叫咗两个Dinner Sets,本身佢跟个餐汤/西班牙火腿田园沙律,但难得庆生紧系食好d,于是都升级哂。 首先系香煎法式鹅肝多士($88), 🪿鹅肝表面煎过嘅焦香同内里嘅油脂 配合软硬啱啱好嘅多士一齐融入口中,系幸福嘅感觉❤️ 另一个系🦀烟三文鱼蟹肉他他 ($68),烟三文鱼唔腻,加埋啖啖蟹肉同沙律菜, 食完鹅肝再食呢个refresh返!主菜嘅烤🐷加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁 ($228) 劲厚肉, 成cm咁厚,食落几嫩, 保留到应有嘅湿度, 加埋个汁甜甜地好开胃。 另一道系🦞香煎日本带子大虾龙虾汁意大利饭 ($148),大虾几爽口, 带子又系好厚! 啖啖肉咁! 几欣赏佢个饭系做到够龙虾味但又唔会挂太多汁!饮品嗌咗个🍓冻鲜果茶同🥭冻热情果特饮(跟餐+$22)。热情果特饮用tonic water做底,再加d热情果syrup同埋水果 (原粒🍓士多啤梨、🍍菠萝块同
饮品嗌咗个🍓冻鲜果茶同🥭冻热情果特饮(跟餐+$22)。热情果特饮用tonic water做底,再加d热情果syrup同埋水果 (原粒🍓士多啤梨、🍍菠萝块同🍑蜜桃块) etc,甜度啱啱好,感觉好fresh。
鲜果茶嘅生果配料一样,但饮落冇特饮甜, 感觉带有天然水果味嘅微糖茶底, 唔似坊间𠮶啲水果茶包冲嘅闻落就香,饮落冇味咁。
虽然有D长气但不得不提,侍应哥哥服务好好, 令到成餐饭有加分.