2021-07-18
开始左低糖饮食一段时间,都有自己整椰菜花🥦饭食,但出街食椰菜花🥦饭就真系第一次,经朋友介绍,知边上瑜珈🧘♂️课附近有间工厂饭堂有得食,一于顺道去试吓瑞士咖啡☕️室系工厂大厦地下,问左地下保安先揾到个正门入口😅好大既一间茶餐厅,枱与枱之间好宽敞,地下又干净,第一感觉良好😃坐低就见到好sharp 既餐牌,推介3款椰菜花🥦饭同全日早餐🥣set, 🤣所谓题全早日餐其实即系大份啲多料啲既早餐3款椰菜花🥦饭我拣左最清个款 - 蛋白炒椰菜花饭配鸡扒,无拣另外两款有汁既椰菜花饭,想试下佢清炒系咩味个椰菜花饭来到真心surprise, 想像中既饭系细细碗,但实物系好大碗,比平常既饭更大碗,食落去亦好好味😋,椰菜花无草青味,打得够细够碎,真系好似食饭,食得好安乐,块鸡扒就中规中矩瑞士全日早餐又系食肉兽既朋友,有大大块猪扒,法兰克福肠,火腿炒蛋,茄汁豆,两大块多士,食完可能真系够顶全日😆追加左两枝炸虾🍤棒同意式肉丸🍡,又系几有惊喜炸虾🍤棒一定系即炸,食得出脆脆的,粉浆厚薄适中,来货唔错☺️☺️意式肉丸🍡既肉丸好juicy, 个意式汁浆亦好惹味去茶餐厅点少得叫杯茶走,呢度既茶走令人眼前一亮🤩无量温度,滑度,茶味都配
瑞士全日早餐
追加左两枝炸虾🍤棒同意式肉丸🍡,又系几有惊喜
意式肉丸🍡既肉丸好juicy, 个意式汁浆亦好惹味
去茶餐厅点少得叫杯茶走,呢度既茶走令人眼前一亮🤩无量温度,滑度,茶味都配搭得好好,茶胆质素高,饮到杯正茶走,令餐饭画上完美句号