同男朋友拣左呢间餐厅庆祝520🩵 餐厅有分室外(有瓦遮头)同室内既位置,我哋7:30前去到,室外位置都坐满人喺度倾偈饮酒;室内位置睇落都阔落,有洗手间,布置亦好精美,同埋!佢有一个好大嘅萤幕播一啲好有格调好jazz既歌,成个环境气氛好有feel🥰黄金咸蛋黄单骨鸡翼 $98上碟𠮶刻已经闻到好香咸蛋黄味,食落去味道更加浓郁,但又唔会太溜,鸡翼本身好脆,肉质嫩滑又大只。同朋友share啱啱好,唔会太腻👍🏻招牌脆皮猪腩肉配酸椰菜及黄芥末 WITH 2 Angel Goose + 1 IPA $238原本谂住净系叫脆皮猪腩肉 (因为见好多好评),点知见到最近有个set,系猪腩肉加多三杯啤酒,都系加多百零蚊,就决定试吓啦!(特别餐厅嘅气氛都真系要饮吓先衬返嘅🙈)脆皮猪腩肉份量多,烧得好脆口,肉质好Juicy,就算唔点酱,都够入味。酸椰菜同黄芥末嘅组合都好match,令猪腩肉嘅味道更加丰富,唔止一种味道。酸菜仲有少少解腻感,黄芥末就唔使讲,一定match🤩啤酒方面,Angel Goose比较甜,有花香味,易入口,店员话佢系手工啤,食鸡翼嘅我哋,仲要听住韩文歌,即刻好有feel🥰 IPA感觉质感比较厚

黄金咸蛋黄单骨鸡翼 $98

啤酒方面,Angel Goose比较甜,有花香味,易入口,店员话佢系手工啤,食鸡翼嘅我哋,仲要听住韩文歌,即刻好有feel🥰 IPA感觉质感比较厚重,岩饮开啤酒嘅人🍻🍻

北海道鲜带子香蒜辣肉肠扁意粉 $218

带子好大粒,咬落好有口感,超级满足!香蒜同辣肉肠嘅味道亦都好合衬,个汁好香好惹味🤩意粉亦都有咬口,软硬适中👏🏻

提拉米苏 $88

甜品睇落虽然普通,但系食落有香浓嘅咖啡可可味之余,亦都好Creamy,甜度适中,亦都唔会过苦。雪糕好香云呢拿味,好食!👍🏻👍🏻 士多啤梨同埋蓝莓都新鲜,几清甜,都几衬个甜品☺️

结论
🫰气氛一流
🫰味道出色,有创新款式

好味度:9/10
回头度:8/10