2024-06-02 135 浏览
呢间平时听就听得多,今次真系第一次同朋友去食, 如果唔想等位,最好就事先book定枱!一入到去餐厅,店员好热情安排我坐好位,俾咗啲Menu同推介我!见到个价钱都会有少少贵,所以谂住同朋友叫个一人餐睇吓够唔够食,唔够食就再加嘢食!一人餐价钱$438:套餐包括是日精选汤,沙律,生蚝两只,牛油煎大虾两只,美国安格斯肉眼七成熟!首先讲讲个汤,好浓嘅蘑菇味,出面未试过有蘑菇汤系咁浓味!好特别!另外个生蚝食得出系好新鲜,上枱时有讲到特别食法,两款唔同嘅生蚝分别要用唔同嘅汁去配合!相当特别,唔讲真系唔知道!跟住就讲吓牛油煎大虾两只,我觉得成晚最好食就系呢两只煎大虾,首先系用新鲜嘅海虾,用牛油煎可以突出虾嘅鲜甜味!一流!!跟住就系安格斯肉眼,我同朋友都比较钟意食七成熟,但安格斯肉眼就相对冇大虾咁好食,但质素其实系几好,只不过可能想枱唔止七成熟,相对会比较有少少韧!肉眼配咗啲薯角,薯角喺新鲜即炸,食落去好热辣辣最后叫咗个焦糖布丁蛋糕$38!呢个焦糖布丁蛋糕做甜品,简直一流!

一人餐价钱$438:

最后叫咗个焦糖布丁蛋糕$38!
呢个焦糖布丁蛋糕做甜品,简直一流!